Új gumik felrakva, szállás lefoglalva, részemről kezdődhet az idei szezon

Amit kellett azt előkészítettük, a gumikat a motortire.hu oldalról rendeltük, a szállást meg elég hosszasan keresgéltük a testvéremmel, merthogy vele szoktam menni. Elég tapasztaltak vagyunk a szállás keresésben mindketten, csak hogy most nem igazán voltak nyitva azok az opciók, amiket szokásosan választani akarunk. Ki tudja, lehet már nem bírták itt az előző évek következtében és be kellett zárniuk. De ennek köszönhetően elég sokáig kellett keresgélnünk, mire végre megtaláltuk azt a megoldást, ami mindkettőnknek elfogadható volt szállások terén. Semmi extrára nem kell gondolni, de reggeli meg uszoda az van, szaunával együtt. A többi már csak hab a tortán. 9-

Egy hosszú motorozás után ugyanis nagyon jól esik ilyen módon pihenni, egy pezsgőfürdőt venni és ellazulni, felkészülni a következő napra. Ahogy a motorokat is felkészítettük arra, hogy elkészüljenek, mert a motortire.hu oldalról időben megrendeltük az idei abroncsokat, amikkel biztonságosan tudunk közlekedni.

Nekem túragumikra volt szükség, a testvérem pedig a városi kategóriában szokott keresgélni, ha jól emlékszem, de erre nem tenném a fejemet. Ez az oldal ugyanis úgy működik, hogy kiválasztod a megfelelő méretet, például, hogy 170/60R17, amiben a 170 a gumi szélességét jelenti, a 60 a magasságát, az R17 pedig az átmérőre utal. Ebből többféle méret is jó lehet egyetlen motorra, ezt mindenki maga tudja eldönteni, hogy az adott célra milyen abroncsot szeretne. Aztán meg kell adni, hogy milyen márkák között keresgélünk – illetve ez leginkább opció, nem kötelező. De ott van minden nagy gyártó, akik a piacon csúcs helyet foglalnak el. Aztán ott a másik nagyon fontos keresési paraméter, hogy milyen terepre keresünk gumit.

A motortire.hu specialista, nem véletlenül lehet ennyi kategória közül választani abban, hogy milyen terepen szeretnénk használni a keresett gumit. Aki egy kicsit jártas ebben a kérdésben, az pontosan tudja, hogy teljesen más bordázattal és kialakítással jár az, ha valaki mondjuk sportmotorozáshoz keres jó tapadással bíró gumit, meg ha valaki mondjuk az erdőben crossolna és nem szeretne kicsúszni minden sáros kanyarban. Utóbbinak bizony valami jó sűrűn hernyózott, nagyon szegmentált felületű gumira lesz szüksége, míg a versenymotornál valami teljesen sima, de mégis jól tapadó gumikeverék lesz a nyerő.

Azon túl pedig, hogy valaki kategóriát választ – amiből nyilván nem ez a kétféle létezik -, meg lehet adni azt is, hogy használt gumik is érdekelnek-e, vagy csak a teljesen újak. Erre azért is van lehetőség, mert a motortire.hu mögött nem csak egy webshop van, hanem egy műhely is, ahová még foglalni is lehet időpontot a honlapon található elérhetőségeken. Ennek tudatában meg aztán még inkább szimpatikussá válik egy ilyen szolgáltató, nem? Nekem legalábbis nagyon.

A gumik egyébként nagyon jó áron kaphatók meg, nem csak akkor, ha épp sikerül kifogni valami akciós darabot, hanem egyébként is. Ha megnézik a hirdető csíkot, akkor ott is láthatjátok, hogy huszonpárezer forinttól már elérhetők kerekek, de a 60-70-es kategória is megkapható annak, akinek arra van szüksége. Mindig vannak páros akciók és egyéb szerencsés csillagegyüttállások, úgyhogy érdemes figyelmesen követni ezt a csapatot. Ebben pedig még az is segít, hogyha bekövetitek őket az egyik videómegosztón, ahova sok hasznos és érdekes tartalmat készítenek azoknak, akik értenek hozzá és azoknak, akik még csak szeretnének érteni. A motorozás csúcs dolog, a motortire.hu pedig segít biztonságossá tenni. Ha kopott a gumitok, ne halasszátok el a cserét, mert életeket menthet!