Kölcsön autóval nyaralni nem jó buli

Szégyenszemre kölcsön autóval kellett mennem a nyaralásra. Soha nem fordult még velem elő ilyen. Az autóm lerobbant, és a szerelő, akihez elvittem, nem tudott segíteni a gondomon. Egy teljes hétig volt nála a kocsi, de nem lett jobb a helyzet, közölte, hogy ő ezt nem tudja megjavítani.

Nem akartam lemondani a hosszú hétvégét, így végül elmentünk a szállásra a szüleim autójával, de nem volt felhőtlen az utazás, hiszen csak az elvégzendő javításon járt az eszem. Mivel más szerelőt nem ismertem azon kívül, aki beintett nekem, tanácstalan voltam.
Nem tudtam nyugodni, így felhívtam az egyik barátom, aki javasolta, hogy nézzek szét a https://www.metaautoszerviz.hu oldalán, és, ha szimpatikusak nekem, akkor kérjek időpontot hozzájuk.

Mivel Jani nagyon jó véleménnyel volt róluk, úgy döntöttem, hogy adok neki egy esélyt. A weblapjuk nagyon összeszedett volt, nekem is jó volt a benyomásom már elsőre is.
A https://www.metaautoszerviz.hu oldalon láttam, hogy ők egy márka független szerviz, szóval modern és régebbi típusú autókat egyaránt fogadnak, továbbá akár kisteherautók javítását és karbantartását is vállalják.

A szolgáltatásaik köre nagyon széleskörű, az egyszerű olajcserétől kezdve a speciális műszereket igénylő autódiagnosztikát vagy futóműbeállítást is vállalnak.

Hamar tárcsáztam őket, és a hívást követően nagy kő esett le a szívemről. Nagyon kedvesek voltak, és a nyaralásunk vége utáni első napra már kaptam is tőlük egy időpontot.

Alig vártam, hogy hazaérjünk, el is vittem a kocsimat. Alaposan átbeszéltük, milyen hibákat tapasztalok, és megnyugtattak, hogy nem akkora a baj, mint hinném, az ilyen típusú autóknál gyakori az ilyen jellegű meghibásodás, és alkatrészt is könnyen tudnak hozzá szerezni.

Mindössze 4 napot vártam, és már mehettem is az autóért. Kértem, hogyha már ott van, akkor a fékeket is a futóművet is ellenőrizzék, aminek maradéktalanul eleget is tettek.
Elmondták, megmutatták, miket cseréltek, látszott, hogy értik a dolgukat, nagyon profinak tűntek számomra.

Mielőtt kifizettem volna a javítás díját, mondták, hogy legyek nyugodt, a szerelési munkákra garanciát vállalnak, tehát, ha mégsem lenne 100%-ig jó az autó, akkor jelezzem mielőbb, és ránéznek, mi lehet a probléma.

A garancia megnyugtatott, ám szerencsére nem kellett igénybe vennem, ugyanis tökéletesen működött az autó. Sem a korábbi, sem új probléma nem jött elő jó ideig.

Érdekes, hogy egy ilyen kellemetlen élményre volt szükségem ahhoz, hogy megtaláljam a megfelelő autószerelőt, mégis örültem, hogy így alakult, mert amióta a https://www.metaautoszerviz.hu munkatársai végzik a karbantartást, azóta nem volt gondom a kocsimmal.
A szerviznek hála soha többé nem fordulhat elő, hogy kölcsön autóval kelljen mennem bárhová is!