Bababarát panzió lettünk

Írtam már róla korábban, hogy kialakítottunk az ikertestvéremmel poénból egy olyan szobát a közös panziónkban, ahol iker gyerekekkel kényelmesen meg lehet szállni. Ez jó döntésnek bizonyult, mert több ilyen vendég is érkezik hozzánk. Most azonban úgy döntöttünk, hogy tovább kell fejlesztenünk ezt a fajta szolgáltatásunkat és még jobban ki kell szolgálnunk a családosok igényeit, így egészen bababaráttá szeretnénk válni.

Ehhez a következő lépés az lenne, hogy beszerezzünk néhány babakocsit. Így nem kellene a vendégeknek magukkal hozniuk az övéket otthonról, hanem ittlétük során használhatnák a panzió eszközeit. Ezzel sok kényelmetlenségtől óvhatnánk meg őket. Kényelmesebben tudnának kirándulni, sétálni menni a környéken, és a csomagtartójukba is beférnének a bőröndök, nem pedig a babakocsi foglalná el az egészet.

A barátnőimmel volt egy kis összejövetelünk a minap, és nekik is meséltem ezekről a tervekről, amikor is megosztották velem az ebbéli tapasztalataikat, akiknek már van gyerekük. Többen is ajánlották az inglesina classica babakocsi beszerzését, így elsőként erre kerestem rá a hálón. Rövidesen a Babaverda oldalán találtam magam, egész pontosan itt.

Látom, hogy az Inglesina classica babakocsi modellhez nagyon sokféle tartozék elérhető. Lehet hozzá például autósülést vásárolni, ami a már kissé nagyobb tipegőknek való, akik kinőttek a babaülésből. Az a jó benne, hogy ugyanarra az isofixes bázistalpra lehet rögzíteni, mint a korábbi eszközt. Ez a gyerek 61cm-es magasságától egészen 105cm-ig használható. Az anyukák azt is tudják, hogy mekkora előny, hogy a huzata 30 fokon mosható, hiszen a kocsiban is gyakran (ha nem még gyakrabban) történnek balesetek, aminek a nyomait jobb minél hamarabb eltüntetni. Egy nagyon biztonságos eszközről beszélünk, aminek a dőlésszöge és a magassága is több fokozatba állítható.

Na, de ne szaladjunk ennyire előre. Visszatérve a csecsemőkhöz, az Inglesina classica babakocsi további tartozékokkal bővíthető. Van hozzá egy Stand Up állvány, ami arra jó, hogy ha a baba elalszik például séta közben a babakocsiban. Nem kell kivenni és felébreszteni, hanem egyszerűen csak leemeljük a mózeskosarat a babakocsiról és a szobában ráhelyezzük erre az állványra. Így a piszkos kerekű babakocsit nem kell bevinnünk a lakásba és sok felesleges takarítástól mentesíthetjük magunkat. Ez az állvány egyébként alumíniumból van és összesen csak 3 kiló. Az Easy Clip-nek köszönhetően könnyű ráilleszteni a babakocsi egyes tartozékait, úgy mint a mózeskosarat, a sportülést, vagy akár a babahordozót is.

Az állványon kívül praktikus segítséget nyújthat az őszi-tavaszi átmeneti időszakokban az esővédő, illetve főként nyáron a szúnyogháló is. Ezek tökéletesen passzolnak a mózeskosár formájához.

Az Inglesina babakocsik egyébként nagyon trendi formavilággal rendelkeznek és több színben is kaphatóak. A mózeskosarak egy úgynevezett Welcome Paddel rendelkeznek, amelyet orvosok segítségével fejlesztettek ki. Úgy alakították ki anatómiailag, hogy a nagyon törékeny és sérülékeny újszülöttek igényeinek is megfeleljen. Nagyon kényelmes és tágas teret biztosít, megfelelő alátámasztást ad a fejnek és a térd alatti hengernek köszönhetően megfelelő pozícióban tartja a babát, ami elősegíti a megfelelő testtartást a későbbi helyes fejlődés érdekében.

A háttámlák állíthatóak, különböző szellőző nyílások biztosítják a friss levegőt, a kupolatető pedig véd a káros UV sugarak ellen.

Szerintem ez a babakocsi és a tartozékai minden igényt kielégítenek majd a vendégeink számára. Már csak azt kell kitalálnunk, hogy hány darabot szerezzünk be és milyen színekben.