Az utazáshoz a bugyipelenkákat se felejtsük otthon

A családunk egyik kedvenc időtöltése az utazás. Szeretünk új helyeket, új embereket megismerni és alapvetően ez az, ami igazán kikapcsol minket. Szerintem mindenkinek fontos a változatosság az élet minden területén és pont ezért néha kell egy kis környezetváltozás. Van, hogy egy hosszú hétvégére, van, hogy egy hétre, de van, hogy akár egy éjszakára is elugrunk valahova.

Persze, a gyermekeink megszületése után azért ez kicsit átalakult. Pláne, hogy ikreink lettek. Nagyon örültünk nekik, egy gyerekkel sem olyan könnyű, nemhogy egyszerre kettővel. Idén nyáron pont ezért választottuk a Két Lotti panziót. Egyrészt azért, mert nagyon tetszett a nevük, lévén nekünk is ikreink vannak, másrészt azért is, mert a panzió egyik szobáját úgy alakították ki, hogy alkalmas legyen ikrek fogadására. Ilyen helyen még soha nem jártunk, így gondoltuk itt az idő kipróbálni.

Én már jóval az indulás előtt mindig gondosan becsomagolok. Most is így tettem, de ezúttal nagyot csodálkoztam magamon, ugyanis mi az amiből nem vásároltunk be előre, eleget? Hát, persze, hogy a bugyipelenka a kicsiknek!

Emlékeztem rá, hogy a múltkor az egyik barátnőm átküldött egy oldalt, ahonnan ő rendeli a bugyipelenkákat, így hát rákerestem egyből a lord.shop.hu webshopjára. Itt három féle bugyipelenkát találtam és egyből elolvastam, hogy mi a különbség köztük.

Ahogy láttam a Bugy N’ Go Baby típusú bugyipelenka az egyik legnépszerűbb. Ez egy kínai prémium pelenka, amit bálából csomagolnak ki. Minőségben és funkciójában remekül megfelel, de esetleg lehet benne esztétikai eltérés. Nagyon jó a légáteresztő képessége, ami mindenképpen fontos a baba bőre szempontjából, a külseje pedig textil anyagú. A pelenka töltete prémium minőségű és nem csak, hogy extra nedvszívó képességgel rendelkezik, de szuper a megtartó képessége is. Egy csomagban 52 darab található, amelyet átlátszó, gazdaságos csomagolásban küldenek.

Tovább néztem és a következő Sleepy Jeans típusú bugyipelenka volt. Ez alapvetően egy farmer pelenka, amelyet a “divatos” babáknak ajánlják. A farmer ezesetben nem azt jelenti, mint a felnőtteknél, hogy bemegyek valamelyik ruhaüzletbe és veszek egy jó szűk farmert. A babák esetében farmerhatású pelenkáról beszélünk, ami csupán úgy néz ki, mintha farmer lenne a babán. Nekem ez azért tetszett, mert otthon is lehet használni vagy amikor jó idő van és elmegyünk valahova, akkor természetesen kintre is jó és még divatos is. Nagyon fontos, hogy hipoallergén és szinte mindenmentes vagyis nem tartalmaz illatanyagot, krémréteget és parabént sem.

A termékek között található még egy harmadik fajta bugyipelenka is, ezt pedig úgy hívják, hogy Sleepy Natural Ultra Sensitive Bambusz. A nevéből adódóan ez elsősorban azoknak a babáknak ajánlott, akiknek tényleg nagyon érzékeny a bőre, ugyanis bambuszt tartalmaz. Ez azért is érdekes, mert a bambuszrostok gyorsan elvezetik a nedvességet. Ennek a típusú pelenkának a felületét 100% tiszta vízzel alakították ki, így a lágysága szinte egyedülálló. Található rajta egy nedvességjelző csík, aminek köszönhetően mindig tudjuk, hogy mikor kell pelenkát cserélni a babán. Mivel érzékeny bőrű babáknak ajánlott, ezért a másik típushoz hasonlóan nem tartalmaz se színezéket, se krémet, se illatanyagot, sem pedig parabént.

Végül a harmadiknál tettem le a voksomat, legfőképpen azért, mert a gyermekeimnek eléggé érzékeny a bőre. Egyből 120 darabot rendeltem belőle, 10.250 forint értékben. Ez gyakorlatilag 85 forint/ pelenkát jelent, azt hiszem, hogy ez nem egy rossz ár manapság érte. Mivel ekkora összegben vásároltam ez azt is jelenti, hogy a házhosszállítás ingyenes.

Így már nem kellett izgulni, nyugodtan nekivághattunk a hosszú hétvégének.