A vízszerelő kiérkezése valóságos megváltás volt számunkra

Bárki, akinek valaha is volt saját vállalkozása, az tudhatja, hogy mennyi stresszel is jár az üzlet beindítása, és még annál is több stresszel a fenntartása. Elsőre persze remekül hangzik, hogy a saját magad ura lehetsz, és minden fontosabb döntést Te hozhatsz meg, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ez rengeteg felelősséggel is jár. Ha valami probléma adódik, azt csakis Te oldhatod meg, az összes teher a Te válladat nyomja majd, és persze mindennek az anyagi vonzata is a Te pénztárcádat fogja megterhelni. Sajnos nekem és a testvéremnek is szembesülnie kellett ezzel, amikor a több éves tervezgetés és a több havi felújítási munka után mindössze 2 hónappal jó nagy galiba akadt az újonnan megnyitott panziónkban.

A testvéremmel, Mátéval már régóta tervezgettük, hogy “ha nagyok leszünk”, akkor szeretnénk közösen nyitni egy vendégházat a Budai-hegységben valahol. Mivel magunk is imádunk túrázni, és a baráti társaságunkban is nagyon sokan járnak arra fele kirándulni, felismertük, hogy egy kis panzió nem is lenne ott rossz. Túrázni nagyjából az év bármely szakában lehet, már ha nincs méteres hó télen, így vendégek mindig akadnának – gondoltuk. Nem is kellett túlzottan sokáig keresgélnünk a tökéletes hely után, viszonylag hamar megtaláltuk az ideális panzió jelöltet. Jutányos áron juthattunk hozzá az épülethez, mivel felújításra szorult. Kerestünk szakembereket, akiknek a segítségével néhány hónap alatt sikerült is teljeskörűen felújítani az épületet.

Arra viszont, hogy a vízszerelő vagy nagyon elbaltázott valamit, vagy nem vette észre a problémát, csak 1-2 hónappal később jöttünk rá, amikor is nem egy, nem is kettő, hanem egyből 3 szobában kezdett egyre hevesebben nedvesedni a fal, pont azon a környéken, ahol a csövek is futnak. Attól tartottunk, hogy ha nem találunk rövidesen megoldást, na és persze egy jobb szakembert, aki megjavíthatná a csöveket, a végén még odáig fajul a dolog, hogy az egész szobát elárasztja a víz és milliós kár keletkezik. Valószínűleg el voltak öregedve a csövek, és a korábban kihívott vízszerelő nem szentelt elég figyelmet ennek, és úgy hagyta őket, ahogy voltak. De hol találhatunk jobb, megbízhatóbb szakembert, aki még Pilisvörösvárra is kiszáll? Mivel nem voltunk helyiek, így nem igazán ismerhettünk senkit.

Nagy szerencsénkre, az édesapánk a szakember felhajtás nagy mestere, és rátalált a https://vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles oldalra, amit továbbított is felénk. Mint kiderült, a Víz-, gáz-, fűtésszerelő 24 oldalát az egyik helyi barátja küldte el neki. Ők pedig bizony nem csak vízszereléssel, hanem gáz- és fűtésszereléssel, duguláselhárítással, csatornázással, kádfelújítással és még nagyon sok mással is foglalkoznak. Gyakorlatilag minden problémára találhatunk szakembert egy helyen! Persze számunkra most a https://vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles aloldal volt releváns.

https://vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles

Már csak az oldalukat olvasgatva feltűnt, hogy mennyire igényesen van megszerkesztve minden. Nem csak az árak és az elérhetőségek voltak kiírva az oldalra, mint ahogyan az általában lenni szokott, hanem minden munkakörről volt egy-egy több száz szavas leírás. Ezt már nevezem! Számomra ez totálisan azt mutatja, hogy értenek a feladatukhoz, hiszen van is mit mondaniuk róla bőven. Még az ókori római vízvezetékek és a vízvezeték szerelők történelméről is megtudhattunk ezt-azt. Külön felhívták a figyelmet arra is, hogy mekkora károkat tud okozni a szivárgó víz. A pontatlan illesztés, vagy egy lyukas cső akár milliós károkat is tud okozni attól függően, hogy hol található a szivárgás.

Azt is tisztába tették a https://vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles oldalon, hogy mi is pontosan egy vízszerelő feladata. Ez egy külön szakma, melyhez a szükséges készségeket a profik éveken keresztül sajátítják el. Vannak ugyanis olyanok, akik hajlamosak azt hinni, hogy a víz-, gáz-, és fűtésszerelés egy és ugyanaz a feladatkör. Egy csőtöréshez mondjuk azért nem lenne célszerű kihívni a gázkészülék szerelőt. Egyébként a mi legnagyobb félelmünk éppen egy csőtörés volt, ugyanis a magas víznyomás okozhat ilyesmit. Ha a cső már régi, rozsdás, és amúgy is szivárog, akkor senki sem tudja garantálni, hogy abból nem lesz egy hatalmas, mindent elárasztó csőtörés, ami nagyjából lenullázza az összes eddig elvégzett felújítást. És hát az általunk vásárolt kis panzió valóban régebbi építésű volt, úgyhogy jogos volt a félelmünk. Az ablakon pedig nem szeretjük csak úgy kidobni a pénzt.

Lentebb görgetve az oldalon láthattunk egy igen csak terjedelmes listát azon településekről, ahova ki tudnak szállni a Víz-, Gáz-, Fűtésszerelő 24 szerelői. Nagy örömünkre valóban köztük volt Pilisvörösvár is. Sőt, még azt is feltüntették az oldalon, hogy milyen gyártók termékeinek vállalják a javítását vagy cseréjét. Ami azonban a leginkább meggyőzött minket, az a több mint 30 éves munkatapasztalat volt, ami már a kezdőlapon is fel volt tüntetve. Szóval, miután megbizonyosodtunk arról, hogy egy megbízható szerelő céggel van dolgunk, és biztosra mehettünk, hogy nekünk mindenképpen vízszerelőre lesz szükségünk, megkerestük az elérhetőségüket. Azt írták, hogy a nap 24 órájában tartanak fent telefonos ügyeletet, ami egészen elképesztően hangzott. Ami még annál is meglepőbb volt, hogy SOS esetekben akár már egy órán belül is vállalják a kiszállást a helyszínre.

Bár ez az egész elsőre hihetetlennel tűnt, gondoltuk miért is ne próbálnánk ki, hogy igaz-e. Bár azzal tisztában voltunk, hogy Pilisvörösvár kicsit messzebb van Budapesttől, tehát nem is vártuk, hogy pontosan egy óra múlva kopogtassanak. Fel is hívtuk őket és egy igazán kedves férfi hang szólt bele a telefonba. Elmagyaráztuk neki a problémánkat, és azt is jeleztük, hogy mióta áll fent, és elég sürgős lenne megjavítani, mielőtt még elöntené a víz az egész vendégházat. Az úr mondta, hogy természetesen megérti az aggodalmunkat, ezért még aznap mindenképpen kimegy tőlük az illetékes szerelő a vendégházhoz felmérni a helyzetet. Miután megbeszéltük a részleteket és letettük a telefont, meg kell mondjam, egészen megnyugodtam. Valahogy éreztem, hogy a problémától rövid úton meg fogunk szabadulni, és minden rendben lesz.

A megbeszélteknek megfelelően még aznap délután meg is jelent a szimpatikus vízszerelő, és körbevezettük őt a szobákon, ahol a szivárgó csövek miatt nedvesedett a fal. Némi vizsgálódás után a szerelő igazolta a gyanúnkat: az ősrégi csövek itt-ott már feladták a szolgálatot. De arról biztosított minket, hogy nem reménytelen a helyzet, és másnap már meg is fog oldódni. Másnap újra kiszállt a szerelő, most már a szükséges új alkatrészekkel és szerszámokkal. Pár órányi munkájába tellett, de a csövek már valóban nem szivárogtak tovább. Nem győztünk neki hálálkodni, hogy ilyen gyorsan kijött hozzánk, és meg is oldotta minden problémánkat. Nagy kő esett le a szívünkről, mert tudhattuk, hogy most már nem fogja tönkretenni pár szivárgó cső az évek óta dédelgetett álmunkat.

A https://vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles oldalnak (és édesapánk kutatómunkájának) köszönhetően most már gond nélkül üzemel tovább a vendégházunk. Már csak a vendégek hiányoznak a járványügyi korlátozások miatt. Egy viszont biztos: ha a jövőben bármilyen problémánk akadna a vízvezetékkel, csatornával, vagy a fűtéssel, biztosan újra őket fogjuk kihívni! A jól végzett munka úgy tűnik, kifizetődő, hiszen elkötelezett ügyfeleik lettünk.