Feldobni a forgalmat ’21-ben

Az egész világ a járvány végére vár. De a turisztika és a vendéglátóipar talán mindenkinél jobban várja. Hál’ Istennek, van más bevételi forrásunk, és egy-egy vendégünk volt is a tavalyi évben, de azért az szerintem sejthető, hogy a 2020-as év nem volt a legjövedelmezőbb a panziónk történelme során.

Szerencsére ez nem lesz mindig így, és nagyon bízunk benne, hogy a 2021-es évben már kezdenek újra helyreállni a világ dolgai – így a panziónk forgalma is. De addig is a kishúgommal (aki percekkel előttem született, szóval én vagyok a bölcs, idősebb nővér) folyton azon törjük a fejünket, hogyan biztosítsunk nagyobb forgalmat, hogyan tegyük elégedettebbekké a vendégeinket abban az időszakban, amikor újra dübörögni kezd majd a turizmus.

Az egyik ötletünk egy kis, nyomtatott „ajánló füzet” összeállítása. Tudom, hogy ma már mindenki az interneten keres, de azért mégiscsak van PR értéke annak, ha a vendéglátód egy dizájnos kis ajánlóval is megajándékoz.

A „brandünknek” is a részét képezi, hogy ikrek vagyunk, és a vendégeink között is viszonylag sok ikerpár, vagy ikergyerekes család van, ezért az ajánlóban külön ki szeretnénk emelni a páros, illetve „ikerkompatibilis” programlehetőségeket.

Az egyik, ami a kedvenc éttermeink és szórakozóhelyeink mellett biztosan feltűntetünk majd a programajánlónkban, az a Karma thai masszázsszalon.

A húgom kezdett el először hozzájuk járni, de nekem sem kellett kétszer mondani, hogy próbáljam ki. Könnyen megközelíthető helyen van mindkét szalonjuk (a Síp és a Király utcában), a masszőreik képzettek és ügyesek, a dekoráció és a hangulat pedig elbűvölő.

Sok féle masszázsból lehet náluk választani, a tradícionális thai masszázstól kezdve a herbál masszázson és a talpmasszázson át egészen az olajos masszázsig, és szerény véleményem szerint náluk van a legjobb váll masszázs Budapesten. Minden verziónál több időtartamból választhat a vendég: a legtöbbnél van fél órás, egy órás és másfél órás változat is.

Mindketten rendszeresen járunk hozzájuk, és már több vendégünknek is ajánlottuk őket, ráadásul a profilunkba is passzolnak: van náluk páros masszázs ugyanis, amit persze nem csak párok vehetnek igénybe.

Egy nyaralás, vagy egy üzleti út során amúgy is jó program lehet egy kiadós masszázs, a Karmánál pedig szuperül csinálják. Igazi, tradícionális thai alapokon nyugszik az egész – ez náluk a hagyományos népi orvoslás része, de vannak spirituális gyökerei is. Állítólag hosszú ideig csak buddhista kolostorokban gyakorolták ezt a tudományt. Élménynek is remek, az egészségnek is jót tesz, és a lelki hatása sem lebecsülendő. Volt már olyan külföldi vendégünk, aki minden héten (!) thai masszőrhöz jár Németországban. Neki is a Karma masszázsszalont ajánlottuk, és utólag nagyon megköszönte – azt mondta, ugyanabban az élményben volt része, amihez Berlinben hozzászokott, szóval elmondható, hogy a szolgáltatás világszínvonalú. Az árak viszont nem Nyugateurópaiak: az említett vendég azt is megemlítette, hogy meglepően olcsó volt a masszázs. És nem csak német pénztárcával mérve az. Magyar zsebbel is megfizethető. Az általános színvonalról beszél az is, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta nagyon komolyan veszik a biztonságot: a masszőrök minden vendég után fertőtlenítenek, és folyamatosan maszkot viselnek, a látogatókat pedig már az ajtónál kézfertőtlenítő várja.

Furcsa egyébként ez az iker-dolog. Több barátnőm van, aki a Karmába jár masszázsra, és mindenkinek más típusú masszázs jön be a legjobban. De érdekes módon nekem is és a kishúgomnak is a vállmasszázs az etalon. Mindketten váll és nyakfájósak vagyunk egyébként, és a rossz tartás mindkettőnkre jellemző. Ráadásul a stressz is ugyanúgy jelenik meg nálunk: a vállunk, a hátunk kőkemény lesz, a gerincünk és a lapockáink között olyan kemény lesz egy-egy húzósabb időszakban, mint a beton. Ezen pedig a masszázs nagyon sokat segít. Kilazítja az izmokat, sőt, utána egy ideig sokkal könnyebb egyenesen tartanom a hátamat is, és a közérzetünkre is jó hatással van. Állítólag hosszú távon a keringésnek, sőt, még az immunrendszernek is jót tesz.

Nem hiszem, hogy bárhol is elérhető lenne ennél jobb váll masszázs Budapest vonzáskörzetében, és ezt az élményt a vendégeinkkel is szeretnénk megosztani.