Lagzi van a mi utcánkban

Számtalan érdekes és izgalmas esemény történt már a mi kis panziónkban mióta az iker testvéremmel megnyitottunk. Szoktak hozzánk családok, baráti társaságok és kisebb cégek, üzletemberek is ellátogatni, de lagzi eddig még nem sok volt. Ez a múltkori ráadásul különleges is volt számunkra, hiszen az unokatestvérünk házasodott meg. A vendégek között így értelemszerűen ott voltak a mi hőn szeretett rokonaink is, így mindenképpen nagyon emlékezetessé szerettük volna tenni az eseményt.

Sokat gondolkoztunk rajta, hogy mi legyen a különlegesség. Kitaláltuk, hogy milyen spéci torta és ételek készüljenek, vidám és hangulatos díszletet terveztünk, de kellett még valami extra, valami egyedi dolog, ami igazán feldobja a hangulatot.

Tanácstalanságomban az interneten kezdtem keresgélni, és erre az oldalra bukkantam rá. Azt írják, hogy selfie gépet lehet tőlük bérelni, és ezzel létrehozni egy úgynevezett esküvői fotósarkot. Ehhez nem kell több, mint egy kb. 3 x 3 méteres terület, ami lehet akár a terem sarkában is. A vendégek itt kedvükre készíthetnek képeket magukról, amiket a gép azonnal ki is nyomtat 10 x 15 cm-es méretben nekik. A dolog érdekességét növelik azok az eszközök, amiket a bérbeadó Selfiegép cég biztosít: szemüvegek, papír bajuszok, parókák és sok minden hasonló kiegészítő. Emellett végig jelen van egy szakember, aki az esemény előtt be is üzemeli az eszközt, illetve végig a vendégek segítségére van az üzemeltetésben.

Arra is van lehetőség, hogy a képeket digitális formában is megkapjuk, hiszen a mai világban már mindenki szeretné az élményeit a közösségi média felületein is megosztani. Emellett nekem az is tetszik, hogy a képekre rá lehet nyomtatni egy állandó keretet vagy feliratot, ami jelzi, hogy milyen alkalomból és mely napon készültek az ominózus fotók. Ennek a lagzinak az esetében például Gréta és Péter 2021. január 16. De egy céges konferencián vagy csapatépítő tréningen is el tudnám ezt képzelni, például XY cég karácsonyi parti 2020.

Tovább olvasva az esküvői fotósarok lehetőségeit, azt is láttam, hogy egy kis felárért cserébe a sima fehér fotófal helyett lehet mintásakat is választani. Mivel ezekből a cégnek csak 1-1 db van, ezért érdemes rájuk minél hamarabb lecsapni és már a foglalás során jelezni, hogy majd melyiket szeretnénk. Esküvőre én vagy a szívecskés lilát vagy valamelyik rózsás, virágos verziót választanám a pár egyedi ízlésétől függően. Ennek a plusz költsége egyébként 15 000 Ft.

Na de magának a selfie gépnek az áráról még nem is írtam. Úgy van, hogy 4 órára 79 000 Ft, amiben benne van a korlátlan számú fotó és nyomtatás és az asszisztencia is. Innentől 2 óránként 20 000 Ft-al nő a ár, a legnagyobb csomag mérete 8 óra. Ezen felül, ha a helyszínen szembesülünk vele, hogy tovább tart a buli mint gondoltuk volna, de nem szeretnénk elvenni a vendégek örömét, akkor meghosszabbíthatjuk a bérlést óránként további 13 ezer forintért.

Most azon gondolkodom, hogy az unokatesóm esküvője esetében hány órára lenne érdemes kibérelnünk ezt az eszközt. Maga a lagzi már délután 5 körül elkezdődik és szerintem kb hajnali 1-ig fog tartani ismerve a rokonságot. Az pont 8 óra, úgyhogy akkor legyen a legnagyobb csomag, de ha úgy alakul, még kicsit meg tudjuk majd hosszabbítani.

Szerintem ez az esküvői fotósarok annyira jó ötlet, hogy a többi nálunk rendezett lagzin is be fogjuk vetni, sőt a panzió weboldalára is kiteszem a lehetőséget, a közösségi média felületekre pedig a fotókból fogok válogatni, amik jól mutatják, hogy milyen jó hangulatot tudnak csinálni a násznép tagjai körében!