Maximális ellazulás a szálláshelyen

Biztos vagyok benne, hogy mindenki szeret elmenni kikapcsolódni különböző szálláshelyekre, panziókba.

Nekem személy szerint azok a szállások a kedvenceim, ahol található egy fürdőrészleg is, illetve van félpanziós ellátás, így arra a pár napra tényleg teljesen ellazulhatok, hiszen nem kell azon elmélkednem, mi lesz a vacsora vagy, hogy mindenképpen folyamatosan programot kell szervezni, ahhoz, hogy a gyerekek is el tudják foglalni magukat. Szerencsére időről időre sikerül is elmenni a családdal.

Nagy kedvencem, hogy ezeken a helyeken mindig nagyon jó illat szokott lenni. Szerintem több helyen is 100 tisztaságú illóolaj az, ami a remek illatot biztosítja. Nagyon szeretem ezeket a 100 tisztaságú illóolaj készítményeket, mert az egész helyiséget képesek betölteni és sokáig is tartanak. Én sokszor takarítás közben is használom már, hogy minél jobb illat legyen a végeredmény.

100 tisztaságú illóolaj

Évekkel ezelőtt kaptam rá ezekre az illóolajokra. Van egy remek weboldal, a Pipere Porta, ahonnan könnyedén be lehet szerezni a 100 tisztaságú illóolajokat, illetve rengeteg más terméket is. Én egy időben például rákaptam a szappankészítésre. Ehhez a folyamathoz elég sok mindenre volt szükségem hirtelen. Ezek az alapanyagok a Pipere Porta webshopjában mind megtalálhatóak. Ilyenek a már feljebb említett illóolajok, a shea vaj, kókuszolaj, különböző tinktúrák és persze a szappan megformálásához szükséges szilikon formák. Szerintem nagyon szuper hobbi lehet, de tény és való, hogy fontos a megfelelő utánaolvasás, mert bizony nem szabad a kellő tudás nélkül belekezdeni.

A Pipere Porta oldalán egyébként találunk oktató videókat is, melyek segítenek elmerülni a témában, legyen szó szappanfőzésről vagy krémkészítésről.

Olyan szállodával is találkoztam már, ahol kézműves szappan is volt, ami fantasztikus illatot árasztott magából.

Bár manapság kevesebb időm jut arra, hogy itthon gyártsak kencéket, de miután nem olyan régen átolvastam a Pipere Porta blogját, illetve elmerültem a webshop színes kínálatában újra kedvet kaptam, hogy kicsit visszanyúljak ehhez a hobbimhoz. Ezekkel az egyszerű termékekkel ugyanis tényleg remek dolgokat lehet csinálni. Nekem pár éve volt shea vaj alapú habkrémem, illetve 100% tisztaságú kókuszolajat használok a mai napig testápolás céljából és valami fantasztikusak. Arról nem is beszélve, ha mi magunk készítjük ezeket a kozmetikumokat, akkor tényleg tudjuk, mi került bele a krémünkbe vagy szappanunkba és úgy állíthatjuk össze, ahogy az a legjobb a bőrünknek.

A Pipere Porta oldalán találunk tégelyeket is, amikbe a frissen elkészült csodaszereinket bele tudjuk tenni. Én, amikor pár éve lelkesen neki láttam az alkotásnak ezt elfelejtettem, úgyhogy javaslom mindenkinek, hogy legyenek nálam előre látóbbak és egyből rendeljenek tégelyeket is.

A seha vaj és a kókuszolaj mellett nekem személyes kedvencem volt még a kakaóvaj, aminek egyszerűen lenyűgöző illata van és csodákat tett a bőrömmel. Ehhez például még 100 tisztaságú illóolaj sem kellett, pedig én nagyon rajongok értük.

Ugyanilyen lelkes vagyok velük kapcsolatban, ha takarításról vagy takarítószer-gyártásról van szó. Az illóolajok ezen a területen is egy verhetetlen választás szerintem. Utána az egész lakásban őrületesen jó illat van hosszú ideig.

Ez most csak két terület volt, amit megemlítettem, de tudnék még hosszú ódákat zengeni az illóolajokra és a szállodákról is, viszont azt gondolom egyszerre ennyi információ talán elég lesz, ahhoz, hogy másokat is meggyőzzek arról, mennyire szuperek ezek a termékek és, hogy érdemes szét nézni a Pipere Porta oldalán, mert olyan új hobbit is találhatunk, ami hasznos és ki is kapcsolja az agyunkat a hosszas munkanapok után.