Napelemes rendszer segíti a panzió mindennapjait

Ehhez pedig nem kellett más, mint egy egyszerű keresés: napelem szeged. A történet innen indult és a happy end sem maradt el. Ma már napelemes rendszer segíti a kis családi panziónk működését. Aminek nemcsak mi örülünk, hisz a rezsiköltségeink drasztikusan lecsökkentek, hanem a vendégeink is. Hogy miért?

Mert egyre nagyobb szerepet játszik az életünkben a környezetvédelem, és egyre inkább ez irányba tart a világ. A környezet védelme pedig nemcsak a mindennapokban fontos, hanem olyankor is, amikor az ember pihen, nyaral. Bevallom, régóta csináljuk már a panziót, és sok a visszajáró vendég is, de mióta kész a napelemes rendszer, újabb vendégek is érkeznek. Olyanok, akik azért választják a mi kis vendégházunkat, mert napelemmel van felszerelve. Tehát több szempontból is hasznos volt a beruházás.

Napelem szeged – a történet itt indult, a napelemesrendszerek.info-val, ahol minden szükséges információt és segítséget megkaptunk. Az ország valamennyi régiójában elérhető szakemberek segítik az érdeklődőket, hogy valóra váltsák terveiket.

Egyre több napelemes rendszer jelenik meg hazánkban is. Nem véletlen, hisz egyre többen ismerik fel ennek jelentőségét. Nemcsak környezetvédelmi szempontból, bár nem lehet elégszer ezt hangsúlyozni. Zöld, tiszta, ingyen, korlátlan energia – ezt kínálja a nap. A napelem pedig ezt az energiát egyenárammá alakítja, ami egy inverter segítségével alakul át váltóárammá. Ezt már használhatják a háztartások, panziók, irodák. Voltaképp bárhol lehet használni, ebben pedig segítenek a napelemesrendszerek.info-nál.

Elsőként mi is azt tettük, amit itt javasoltak. Összeszámoltuk, hogy mennyi villamosenergiát fogyaszt a panzió. A számlákat látva rájöttünk, hogy a nyereségünk jó részét a villanyszámla viszi el, így egyre sürgetőbbnek éreztük a napelemes rendszer telepítését. Azt is megnéztük, hogy ha fűtött medencét szeretnénk, annak nagyjából milyen az energiaigénye. A konyhában nagyon sok berendezés működik, kemence, hűtők, tűzhelyek, ezek mind eszik az energiát, mint ahogy a nagy nyári hőségben a klímák is.

Szóval ideje volt már ennek a beruházásnak. Napelem Szegeden és környékén is sok helyen van, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy most már a mi kis panziónkon is. A számok pedig magukért beszélnek, hisz már most sem kell villanyszámlát fizetni. És sikerült remek támogatási formát is találnunk az egészhez. Így duplán jól jártunk a napelemekkel.