A budapesti diákmunkán keresett pénzből nyaraltam először

Sosem felejtem el azt a napot, amikor először mentem nyaralni a saját pénzemből! Jó, azért az igazságnak az is a része, hogy nem Bora Borára indultam éppen, de szerintem első lépésnek tökéletes volt az a kis panzió is, aminek a szobáját sikerült kivennem a saját pénzemből.

Óriási élmény volt! A panzió személyzete kedves volt, az ott kapott reggeli finom volt, és bejártam egy bérelt brigával a környéket… utólag visszatekintve maga a helyszín nem volt különleges, nem volt semmi extra a panzióban sem, inkább az tette felejthetetlenné az egészet, hogy átjárt a büszkeség, amiért mindezt én teremtettem meg magamnak egyes egyedül. Ez egy diáknak nagy dolog ám!

Különösen örültem ennek a panziós privát nyaralásomnak, ugyanis a pénzkeresés folyamata nem indult nálam zökkenőmentesen. Hosszú ideig kutattam budapesti diákmunka lehetőségek után, de csalódást csalódásra halmoztam, egészen odáig, amíg meg nem találtam a TopiWork Iskolaszövetkezetet.

Persze nem azt mondom, hogy csak a TopiWork lehet korrekt, ha budapesti diákmunka lehetőségek után kutatsz, de én sajnos másokkal elég rossz tapasztalatokat szereztem: nem kaptam meg időben a fizetésem, amikor megkaptam, kiderült, hogy ezt meg azt levonták belőle (amit őszintén szólva nem is értettem), így hihetetlenül csalódott voltam. Az már csak hab a tortán, hogy a munka világában tett első lépéseknek ezek különösen nem voltak jók.

Hála a TopiWorknek, azért nem tört bennem össze a becsületbe és korrektségbe vetett hitem, ugyanis itt minden úgy ment, mint a mesékben: könnyen találtam állást, jó fizetést kaptam, nem volt apróbetű… csodálatos.
Az első munkalehetőség, amit sikerült általuk megcsípni, rögtön egy gyakornoki munka volt. Ilyen jóra nem is számítottam – őszintén, egy gyorséttermi krumplisütő állással is megelégedtem volna, ha normálisan fizetnek -, főleg, hogy nem csak az órabérem volt remek, hanem még a diplomám mellé tapasztalatot is szereztem rögtön.

Meg kell jegyeznem, hogy a TopiWork Iskolaszövetkezet nem csak Budapesten kínál álláslehetőségeket, hanem országszerte jelentkezhetnek hozzájuk partnerek. Szerintem nagyon jó lehetőség velük kooperálni diákként és munkáltatóként egyaránt, ugyanis mindkét félnek biztosítják, hogy minőségi munkavállalók kerüljenek a rendszerbe, és azt is, hogy minőségi munkáltatók közül lehessen válogatni.
Ha jól tudom, ilyenkor a kifizetéseket is az Iskolaszövetkezet bonyolítja, így ez terhet vesz le a munkáltatóról, valamint biztonságot adhat a diákoknak is, ugyanis a fizetés mindig időben és pontosan fog érkezni.

Én minden tanulónak ajánlom, hogy ismerkedjen meg a TopiWork oldalán elérhető budapesti diákmunka lehetőségekkel, ugyanis – tapasztalatból mondom -, sokkal nagyobb eséllyel kapsz majd egy jó állást friss diplomásként, hogyha tudsz mutatni valami szakmádba illő tapasztalatot, és a TopiWorknél garantálom, hogy fogsz ilyen munkalehetőséget találni!
Ne aggódj, az oldalukon biztosan nem fogsz eltévedni, annyira könnyű kezelni.

Azóta már persze én sem diákmunkásként dolgozom, de a TopiWorknél szerzett tapasztalat nélkül nem kerültem volna ilyen jó helyre. Hála az égnek, most már keresek annyi pénzt, hogy ne kelljen egy fél évig spórolnom egy panziós kiruccanásra, de megmondom őszintén, még mindig jó érzés egy-egy kirándulás alkalmával belegondolni, hogy én köszönhetem magamnak, hogy itt lehetek. Ki tudja, lehet, hogy egyszer visszatérek még abba a bizonyos első nyaralásos panzióba is egy kicsit nosztalgiázni, hogy lássam, milyen hosszú, és egyben varázslatos utat tettem meg azóta.