Hol tartanak az energetikai tanúsítvány árak? A https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalról kiderül!

Miközben a kijárási tilalom előtti utolsó hétvégék egyikén a lefoglalt wellness hétvége szállása felé hajtottunk a kedvemmel az éppen aktuálisan legfontosabb kérdésről beszélgettünk: a lakásunk eladásáról. Egy laikus talán nem is gondolná, hogy valójában mennyi teendő van egy ilyen dologgal. Pedig már az eladást és meghirdetést megelőzően is rengeteg szempontból át kell gondolni a teendőket és be kell szerezni az olyan dokumentumokat, amik feltétlenül szükségesek a lakás értékesítéséhez.

Ilyen dokumentum például az energetikai tanúsítvány, amire azért van szükség, hogy feketén-fehéren látszódjon egy hivatalos iraton, hogy milyen állapotban van az eladásra szánt ingatlan energetikai szempontból. Tehát, hogy milyen a fűtése, milyenek a nyílászárók, mennyire fogják a hideget és a meleget, mennyire jó a ház szigetelése, van-e bármilyen megújuló energiaforrást termelő egység a házban és ha igen, akkor milyen, és ehhez hasonló dolgok.

Értelemszerűen szükségünk volt egy ilyen energetikai tanúsítványra. A megoldást itt találtuk meg: https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak. Az e-tanusitas.eu egy energetikai tanúsítványok készítésével és ingatlanok értékbecslésével foglalkozó vállalkozás, akikre egy ismerősi ajánlás által találtunk rá. Az energetikai tanúsítványok készítését futószalag szerűen végzik, ami persze nem a munka minőségére vonatkozik, hanem sokkal inkább a tempójára. Rendkívül jól összehangolt rendszer szerint dolgoznak együtt, igazi csapatmunkában, ami lehetővé teszi, hogy olyan tempóban haladjanak a munkáikkal, amit itthon nem sokan mások képesek utánuk csinálni.

Hogyha szolgáltatók közül kell választani, akkor mindig az ehhez hasonló mentalitást keresem, hiszen én magam is hasonló szellemben élem a mindennapjaimat: amit megtehetsz ma, ne halaszd holnapra. Hát ez az e-tanusitas.eu-nál is így van. Éppen ezért, miután odatévedtünk a már említett https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalra, nem sokat gondolkodtunk, hogy felkérjük-e őket az energetikai tanúsítványunk elkészítésére. A munka ára is egyértelműen ott szerepel a honlapjukon, négyzetméterre lebontva, tehát az sem volt meglepetés, hogy milyen összeget fog mondani a kolléga a telefonban. Mindent tisztán és érthetően leírnak az oldalukon, de ha valami kérdés marad bennünk az energetikai tanúsítást illetően, nyugodtan feltehetjük nekik telefonon is, még az sem kerül semmibe.