Hogyan tegyük nyugodtabbá a panziónkat? Füstölővel!

Mostanában elég nagy a feszültség mind a csapat körében, mind az érkező ügyfelek között (már, ha érkeznek). Ezért úgy éreztem, muszáj valami megoldást találnom, hogy ha csak egy kicsit is, de tudjuk oldani a feszültséget.

Sok mindennek utána néztem. Meditációs, vagy jóga programra gondoltam először, de az valahogy túl opcionálisnak tűnt, és nem voltam benne biztos, hogy a vendégek többsége elmenne rá. Akkor ott volt még a nyugtató zene, de az egy idő után a saját idegeimet is kikészítette. Már épp azon voltam, hogy feladom, mikor rábukkantam egy nepáli termékekkel foglalkozó oldalra. Persze egyszerű lett volna, hogyha csak beírom a keresőbe, hogy Füstölő – Nepáli termékek, de ez így persze nem jutott az eszembe. Ennek ellenére a talált oldal nagyon megtetszett. Azt egyből láttam, hogy több mindennel is foglalkozik az üzlet tulajdonosa, és ez a sokoldalúság rendkívül megkapóan hatott.

Szóval nem egyből a füstölők részlegre mentem rá a termékek között, hanem inkább körbe néztem. Ugyan a dolgok többsége főképp buddhizmussal kapcsolatos, de a laikus (azaz én) is talál magának venni valót bőven. Főleg könyvekből van elég nagy választékuk, és nem csak spirituális, hanem szórakoztató irodalmat is árulnak. Mivel a jóga ötlete nem hagyta el a kobakomat, egy ezzel kapcsolatos könyv is landolt a kosárban, de felnőtt színezőt is rendeltem, mert nagyon nyugtatónak találom az ilyen monoton, de szép dolgokat. Ezen kívül még körülnéztem az egyéb kategóriában is, de a teák inkább specifikus problémákra voltak jók, úgyhogy ott tényleg csak körülnéztem. A füstölők, amik természetesen nepáli termékek, felhozatala viszont rendkívül sokszínű volt!

Végül a szantálfa és a csenrézi füstölő mellett döntöttem (nagy nehezen leszűkítve kettőre). Külön rendeltem nagyjából egy tucat füstölő tartót és persze magukból a füstölőkből is hat-hat csomaggal. A leírásban az állt, hogy egy füstölő egy óráig ég, és 30 pálcát tartalmaz a csomag. Úgy számoltam, hogy ennyi egy pár napig biztos elég lesz, amolyan kipróbálási időre. Ha a többségnek tetszik, majd után rendelek.

Mivel a rendelésem túl volt a 17 ezer forintos határon, így nem kellett szállítási díjat fizetnem sem, és az ígért két munkanapon belül meg is érkezett minden. Szóval, nagyon elégedett voltam.

És mit szólnak hozzá a vendégek?

A füstölők még nem fogytak el, de mindenki nagyon dicsérte, hogy milyen jó illat volt a panzióban. Szóval még biztos rendelek majd belőlük. Ahogy érzékeltem sokkal kevesebb stresszel dolgozunk, és kezdjük vissza nyerni a munkamorálunkat is. Hogy ez tényleg a füstölőknek köszönhető-e, vagy csak véletlen egybeesés, azt nem tudom. Én szeretném azt hinni, hogy az erőfeszítéseim azért kifizetődtek.

Ha esetleg az olvasónak is hasonló problémája adódna, csak ajánlani tudom ezeket a nepáli termékeknek számító füstölőket.