A kiadó szobánk fűtésére végre találtunk egy gazdaságos megoldást

Eldöntöttük a feleségemmel, hogy elég nagy a házunk ahhoz, hogy kiadjuk az egyik szobánkat az erre utazó embereknek. Olyan egyszerűnek hangzott elsőre. Volt egy vendégszobánk, vendégünk viszont szinte sosem volt. A kis városunkba egészen nehéz volt eljutni tömegközlekedéssel. Viszont príma üdülőközpontok voltak találhatók itt. Ezért a rokonaink ritkán jártak felénk, a turisták viszont sokszor.

Átrendeztük a szobát. Kiszedtük a személyes tárgyakat és az értékesebb dolgokat. Ettől függetlenül is próbáltuk otthonossá tenni. Mi is emlékeztünk, hogy milyen rossz volt olyan helyen megszállni, ami igénytelen volt. Mi nem akartuk csak lehúzni az erre járókat a minősíthetetlen szolgáltatásunkkal.

Tök jól ment az egész, tavasztól őszig. A falevekkel együtt azonban a hőmérséklet is lehullott. Rájöttünk, hogy a vendégszobában általában csak egy mobil fűtőtesttel fűtöttünk, amikor jött valaki. Gyorsan kellett találnunk valamilyen más, lehetőleg nem túl költséges módszert.

Soha nem gondoltunk arra, hogy klímával fűteni is lehet. Egyik estén azonban, mikor az interneten keresgéltem a témában, rábukkantam a Klímaglobál oldalára. Az oldalon minden, klímával kapcsolatos információt és terméket megtaláltunk. Minket ugyebár a fűtés foglalkozott és egy szép hosszú szegmens állt rendelkezésre erről a témáról. A feleségem eleinte nem akart hinni nekem. Panaszkodott, hogy biztosan elképesztően drága lesz. Hiszen nyáron sem használjuk végig a klímát.

Nyugodtan megkértem, hogy csak üljön le és olvassa el a Klímaglobál tájékoztatóját. Mondhatom, meglepődött attól, hogy a fűtés klímával nem is egy olyan furcsa ötlet. Sőt, még gazdaságosabb is tud lenni, mint más alternatívák. A feleségem anyukája mindig a gázfűtést részesítette előnyben. Én azonban világ életemben utáltam ezt a módszert. Most pedig itt állt a Klímaglobál oldalán, hogy konkrétan az én gondolkodásmódomnak is van helye.

A következő nagy kérdőjel mindkettőnk számára az volt, hogy már van klímánk, ez azonban mégsem képes fűteni. Elolvastuk, hogy egy különleges alkatrészre van szükségünk ahhoz, hogy kinyissuk ezt a funkciót. Így már minden világos volt és egyre inkább meggyőzött minket a Klímaglobál, hogy a kisszoba fűtés klímával fog megvalósulni.

Több dolgot is tanultunk még a tájékoztató elolvasása közben. Például, hogy kétfajta klímaberendezés létezik, amelyet fűtésre használhatunk. Az egyik, az úgynevezett ONN/OFF-os csak tavasszal és kora ősszel megfelelő. Szegény nem bírja annyira a szélsőséges hőmérsékleteket. Emlékszem még, hogy tavaly milyen elképesztő hideg volt februárban. Nem tehetjük ki ennek a vendégünket. Sosem mosnánk le magunkról a szégyent, ha nem lenne fűtés egy ilyen napon.

Létezik azonban egy másik fajta, az inverteres klíma, amely sokkal strapabíróbb. Amíg az előbb említett berendezések csak + 5°C és +45°C használhatóak, addig az inverteres klíma szinte bármit kibír. A -15°C fokos külső hőmérséklet meg sem kottyan neki. Pedig ha csak elképzelem azt a hőmérsékletet, már elkezdek vacogni. Ez a kis klíma azonban le tudja gyűrni ezt az akadályt is.

Ráadásul az egész igazából olcsóbb is, mint a más alternatívák. Kevesebb energia befektetéssel, több hőt tud kibocsátani. Ráadásul léteznek már környezetbarát zöld klímák is. Elképesztő, hogy mennyi lehetőség közül választhatunk.

Már nem is tűnt akkora nagy problémának a vendégszoba fűtése. Be is szereltünk egyet és azóta nagyon elgondolkoztunk azon, hogy az egész házat ezzel fogjuk fűteni. Mindenkinek ajánlunk egy próbát vele, mert végre új perspektívát kaphattok ti is arról, hogy milyen sokfélén meg lehet oldani a fűtés kérdését.