Panziónk fűtésrendszere is elkészült végre

Ha valaki fogott már bele bármilyen fokú beruházásba a fűtésével kapcsolatban, az pontosan tudja, hogy nem ez az élet legkönnyebb feladata, hiszen nagyon sok szempontot kell mérlegelni. Mekkora területet szeretnénk befűteni? Melyik helységben mennyit tartózkodunk? Mennyire könnyen szabályozható a választott rendszer, és persze mennyire gazdaságos? Kevésbé magától értetődő kérdés, de még az is számít, hogy tartózkodik -e ott allergiás, hiszen a felkavarodó por is problémás lehet a számukra… szóval tényleg borzasztó komplikált lehet, főleg, ha a nulláról szeretnénk felépíteni egy ilyen rendszert.

A mi dolgunk sem volt könnyű, mikor úgy döntöttünk, hogy a családommal létrehozunk egy panziót – a hely megvolt, viszont nagyon sok szempontból renoválásra szorult, ilyen volt a fűtésrendszer is, elvégre a vendégek nem fázhattak. Viszont lévén, hogy egy teljes épületről volt szó, ez nem bizonyult kicsi és könnyen “kiokoskodható” munkálatnak, sőt, nagyon jól kellett megválasztanunk a tökéletes kivitelezőt is – elvégre enélkül bizonyos, hogy nincs a végén elégedettség sem a mi, sem a vendégek részéről.

A család egy jó barátja szerencsére éppen akkoriban végzett némi fűtés korszerűsítést otthon, így kértünk tőle némi segítséget: ő az elektromos megoldásokat javasolta, és azt, hogy keressük fel a https://futesrendszerek.hu weboldalt, mert saját tapasztalatai alapján biztos, hogy mi is elégedettek lennénk velük. Jobb ötletünk nem lévén természetesen így is tettünk, hogy utána olvassunk egyrészt a cégnek, másrészt a különböző elektromos lehetőségeknek, amellyel ők is foglalkoznak. És milyen jól tettük!

Az oldalra fellépve rengeteg elektromos alapokon nyugvó fűtéslehetőséggel találkoztunk, mindegyiknél egy-egy részletes leírással az előnyökről, olykor a hátrányaikról. Mivel az elektromos fűtések nagyon jól szabályozhatóak és más típusú energiahordozót nem is szükséges mellettük használni, mindenképpen praktikus választásnak bizonyult már elsőre is. Mert ugyan van még számos más alternatíva is, az elektromos áram az egyetlen, amely használata során nem történik égés, tehát jóval biztonságosabb és környezetbarátabb is. Szerencsére elektromos megoldások esetében lehetőség van arra is, hogy megújuló energiaforrással történjen a termelés, ezáltal pedig tényleg 100 %-ban gazdaságossá válhat ez változat.

Persze, hogy kicsit bonyolultabb legyen a választás, több működési elvből is választhat a felhasználó: indukciós elvű, amorf fűtőszállal vagy infrahő által működő fűtési lehetőségeket különböztetünk még meg. Az infrahő esetében talán egyértelmű, hogy a fűtés folyamata során az infravörös tartomány elektromágneses sugárzása kerül felhasználásra, míg az indukciós és amorf fűtőszálas fűtés esetében a fémek ellenállását és a különböző elektronok keringését aknázza ki – ez választáskor azért lesz fontos, mert más-más lehet a gyakorlati hasznuk: az infrahőnél van lehetőség arra is, hogy a plafon felől legyen fűtve a fűtendő tér, annak ellenére, hogy a meleg levegő eredetileg felfelé száll.

Az infrahő emellett könnyen és jól szabályozható, ezáltal magas hatásfokkal működik – illetve nincs károsanyag-kibocsátás sem, ráadásul teljesen hangtalan. Lehet fűteni klímával is, amennyiben a berendezés alkalmas rá. Szintén egyre népszerűbben a hőszivattyúk is, amelyek rendszerint a vízből vagy talajból vonnak el hőt és adják át a talajba vagy a levegőbe, így ezek is igen környezetbarát megoldások. És persze a napelemek, amelyet szerintem nem kell különösebben bemutatnom.

A honlap és barátunk véleménye abszolút meggyőzött minket arról, hogy jó választás megkeresni a https://futesrendszerek.hu-t, hiszen abszolút kompetens cégnek tűntek: így is tettünk, ennek köszönhetően azóta már sikeresen beüzemelhettük panziónkat és az első telet is megéltük: minden munkálatot általuk végeztettünk és tökéletesen elégedettek voltunk mind a munkafolyamatok elvégzésével, mind a végeredménnyel; utóbbival nemcsak mi, hanem a vendégek is teljesen pozitívan nyilatkoztak eddig, szívből ajánljuk mindenkinek őket!