Egy jó vágódeszkával nyaralhatunk a konyhában

Néhány héttel ezelőtt voltunk nyaralni az egyik kedvenc panziónkban: a szállás a hegyekben van, kis, kandallós faházakban lehet aludni.

Úgy is mondhatnám, hogy pontosan olyan érzés volt ott megszállni, mintha egy amerikai filmben mi játszottuk volna azokat a szereplőket, akik néhány hétre elszöknek a világ elől, a hegyek közé bújva.

Szerencsére, az ételek miatt sem lehetett okunk panaszra: reggel, délben és este hozták számunkra a jobbnál jobb és ízletesebbnél ízletesebb fogásokat az elegánsan felöltözött, fiatal pincérek.

Egy idő után már zavarban is voltunk ettől a túlzó figyelmességtől: általában mi szoktunk figyelni másokra, így kissé szokatlan volt, hogy több napon át úgymond mi voltunk a reflektorfényben.

Hazaérve, kísérletet tettünk arra, hogy reprodukáljuk a szálláson kapott ételeket: bár azt mondhatnám, hogy ezt maradéktalanul sikerült is megvalósítani. Nem lett olyan rossz a végeredmény, de azért a fenséges szótól igen távol állt az elkészült ételek íze.

Azt hiszem, ott és akkor bebizonyosodott számunkra, hogy közel sem vagyunk olyan konyhaművészek, mint a panzió szakácsai.

Egy furcsa ötlettől vezérelve, arra gondoltunk, hogy valójában csak a megfelelő, konyhai eszközökre van szükség: pl. egy éles késre, vagy egy jó vágódeszkára, ahol legalább a hámozó, vagy a szeletelő műveleteknél nem kell bajlódni.

Ennek megfelelően – elsősorban új vágódeszkát keresve – neki is vágtunk az internet dzsungelének: órákon át böngészgettük a különféle honlapokat és gazdagabbnál gazdagabb webáruházakat, mire rátaláltunk a hunniakristaly.hu nevű oldalra.

Nagyon szimpatikus volt számunkra az oldalon elénk tároló kínálat: vágódeszkát ugyanis éppúgy lehetett itt látni, mint pl. sörös, vagy pálinkás poharat, kancsót, valamint különféle törhetetlen tányérokat és tálakat.

Ráadásul, a hunniakristaly.hu-nak nemcsak meglepődést, hanem sok-sok felismerést is köszönhetünk: azelőtt ugyanis soha nem hallottunk arról, hogy létezne flexibilis, a szivárvány minden színében pompázó vágódeszka, de hát minden nap tanul valamit az ember.

Ki is választottuk a számunkra leginkább tetsző darabot: hosszas tanakodás után egy lila vágólap mellett döntöttünk, amelyet nem tartottunk se túl nagynak, sem pedig túl kirívónak, így végül egyikünknek sem volt ellene kifogása.

Persze sajnos, a forradalmi feltételezésünk nem igazolódott be: egy kifogástalan konyhai segédeszköz ugyanis nem emeli meg exponenciálisan az általunk főzött étel minőségét.

Ettől függetlenül, a mi konyhai jártasságunk ne legyen mérvadó: a hunniakristaly.hu-ról rendelt bármilyen kellékkel 100 %-osan meg voltunk elégedve.

A vágódeszka pl. nem csúszkált össze-vissza, ezáltal pedig jelentős szerepet játszott abban, hogy a rajta vágott hús vérezzen maximum, ne pedig a mi kezünk.

A kancsó és a törhetetlen tál is megérte a pénzét: azóta bármikor hívhatunk vendégeket, mert nem kell amiatt aggódnunk, hogy nem lesz miből igényesen kitölteni az innivalót, vagy attól, hogy a vendégsereg előtt törnénk össze a tányérokat.

A törhetetlent szerencsére, még a mi béna lelkületünkkel sem sikerül összetörni.

Egy szó, mint száz: a hunniakristaly.hu-n bárki megtalálhatja azt a konyhai eszközt, amire égetően szüksége van.

Mi nem lettünk tőle főzőlegendák, viszont legalább jobban biztonságban érezzük magunkat a konyhai mutatványok közben, mióta onnan rendelünk étkezési, vagy főzéshez való kellékeket.