A mai világban már nem költői túlzás a céges autó lízing

Egyre több helyről hallom, hogy az ismerőseim autót bérelnek, és már a könyvekben is gyakrabban olvasok ilyen lehetőségekről. Mégis számomra ez borzasztóan furcsa szokás, elvégre én nem csináltam még ilyet, és egyébként is folyamatosan azon idegeskednék, hogy tönkreteszem a kárpitot, vagy meghúzom az autó oldalát parkolás közben. Számomra ez túl soknak tűnik. Mégis úgy hozta a sors, hogy a férjemet előléptették, és ehhez hozzátartozott az is, hogy kap egy céges autót saját használatra. Ő nagyon örült ennek, én viszont bizonytalan voltam. Pont ezért el is kezdtem utánaolvasni, hogy mi az a céges autó lízing.

Alapvetően megőrülök az irodalomért és az olvasásért. Már gyerekként is az irodalom órák voltak a kedvenceim minden egyes iskolában. Mégis mindenkinek vannak olyan témái, amiket szeretne teljesen elkerülni. Számomra a céges autó lízing teljesen beleillik ebbe a kategóriába, mert nem tudok vele mit kezdeni. Ismeretlen a fogalom, ismeretlen számomra a jelentése is, a gyakorlati felhasználás is távol áll tőlem.

Mindenesetre emlékeztem, hogy este a férjem mondta a cég nevét, akikkel leszerződött a munkahelye flottakezelést illetően, ezért rákerestem a flottakezeles.hu oldalt. Itt kezdtem el elsődlegesen olvasni a témában, és rendkívül sok információt találtam. Számomra nem feltétlen volt minden hasznos, de aki szeretné bevezetni cégéhez az autós juttatás lehetőségét, az egy nyitott könyvet fedezhet fel.

Számomra egy jó könyvnek köze sincs az autókhoz. Egy könyv legyen romantikus, legyen benne női és férfi főszereplő, akik rövidesen a könyv végére egymásra találnak. Nekem ez elég. A flotakezeles.hu is egészen jó olvasmánynak bizonyult.

A nyílt végű pénzügyi lízing kockázata oldal tartalmán kicsit megijedtem, de szerencsére gyorsan tisztázódott, hogy erre nem kerül majd sor. Az oldalon ugyanis leírták, hogy a cég operatív lízinggel foglalkozik, amiben sokkal kevesebb a kockázat. Ez nekem nyilvánvalóan megnyugvás, hiszen nem értek az autókhoz és a céges autó lízinghez sem. Az operatív lízingen kívül egyébként még létezik a nyílt végű és a zárt végű pénzügyi lízing is, amiknek vannak hátulütői. Remélem, hogy ilyen szempontból a férjem által hazahozott autóval nem lesznek problémák.

Kétségtelen, hogy a többi lehetőségnek is vannak előnyei, hiszen így meg lehet vásárolni jóval áron alul azt autót, amit korábban lízingelve vezettél, de pontosan ez a hátránya is. A NAV nem szereti az ilyet, mert jóval a piaci ár alatt gépjárművet értékesíteni komoly bírságokat vonhat maga után egy nem megfelelően megírt szerződés.

Vigyázzatok tehát arra, hogy mindig mindent olvassatok el figyelmesen, ahogyan azt irodalomórára kellett volna. Higgyétek el, hogy jobban jártok ezzel, mint a kötelezőkkel!