A múltkori szállásunkon találkoztam először hőszivattyúval

A múlt hétvégén nagyszerű kiruccanásban volt részünk Gáborékkel. Gábor gyerekkori barátom, akivel már 1000 éve ismerjük egymást, Lili pedig a felesége, akit nagyon megkedveltem. Az utóbbi pár évben kezdtünk el igazán együtt utazgatni, jobban mondva hétvégéket, vagy hosszú hétvégéket együtt tölteni, mint ahogy az elmúlt hétvége is ilyen volt.

Mivel mi nagyon szeretjük a különleges vagy ahogy mi szoktuk fogalmazni, az emlékezetes szállásokat, így ez a mostani is ilyen volt. Egy erdei kulcsosházat béreltünk ki. A környezet csodálatos volt, minden zöld, madárcsicsergés, jó levegő, mi kell még? Szinte semmi, ez volt maga a tökély. Ez az a hely, ami maximálisan alkalmas a kikapcsolódásra és feltöltődésre. Azóta is ajánljuk másoknak.

A szállás érdekessége az volt, hogy a kertben egy hőszivattyú volt, amivel télen a fűtést biztosították. Még sosem láttunk ilyet, így egyből el is kezdtünk kérdezősködni, hogy mégis mi ez a hőszivattyú.

A tulaj elmesélte, hogy a klimaglobal.eu oldalról rendelte a készüléket és nagyon meg van vele elégedve.

Mit kell tudni a klimaglobal.eu-ról?

Ez egy teljesen magyar hátterű cég, amelynek a székhelye Mosonmagyaróváron található és immáron 15 éve van ebben a szakmában. A fő profiljuk a klíma és a hőszivattyú, vagyis ezeknek a forgalmazása, értékesítése és még a beszerelése is. Mivel 15 éves múltra tekinthet vissza a cég, így van tapasztalatuk bőven ezen a területen, bátran fordulhatunk hozzájuk bizalommal. Számukra nagyon fontos a minőség, így maximálisan odafigyelnek a munkájukra, mind az értékesítés, mind pedig a készülékek beszerelése során. Természetesen garanciát is vállalnak az általuk végzett munkára, így ha bármilyen problémánk lenne valamelyik készülékkel vagy a beszereléssel vagy bármilyen meghibásodást észlelünk, akkor csak hívnunk kell őket.

Miért válasszuk a klimaglobal.eu által forgalmazott hőszivattyúkat?

Alapvetően azért, mert ez egy teljesen környezetbarát energia. Ezzel rengeteget segíthetünk a környezetünknek és nagyban csökkenthetjük a globális felmelegedést.

A hőszivattyú lényege, hogy nem az áramot használja, hanem a környezeti energiát és csupán ahhoz van szükség némi áramra, hogy üzemeljen a készülék. Maga a hőszivattyú szinte észrevehetetlenül, teljesen csöndben működik. Ezért nem kell tartanunk a hangzavartól vagyis attól, hogy a kertbe egy hangos monstrumot szerelnek be. Nagy előnye, hogy már meglévő fűtési rendszerekhez lehet csatlkoztatni, ezáltal nem igényel egy teljes kiépítést, amivel nagyban tudjuk csökkenteni a beszerelési költségeket.

Miért jobb a hőszivattyú, mint egy másik fűtési forma?

Amit mindenképpen tudni kell a hőszivattyúról, hogy hosszútávon térül meg, viszont ilyen távlatokban gondolkodva jóval olcsóbb. Az elektromos fűtéshez viszonyítva sokkal olcsóbb és bár az elektromos fűtés egyáltalán nem veszélyes, de ugyanakkor igen drága.

Ha összehasonlítjuk a gázfűtéssel, akkor is egyértelműen a hőszivattyú nyer. A gázfűtés nem egy környezetbarát fűtési forma, legalábbis hosszútávon biztos, hogy nem az. Mivel a gáz ára folyamatosan nő, így egyre többet kell érte fizetnünk, illetve a gázfűtés veszélye, hogy nem megfelelő szellőztetés hiányában könnyen mérgezés lehet belőle.

Hogyan működik a klimaglobal.eu hőszivattyúja?

A működési elve a fizika alapvető törvényein alapul, viszont mindenképpen szükséges hozzá egy kompresszor is. A működés során a hőszivattyú vagy a talajból vagy a levegőből nyer ki olyan energiát, aminek a révén fel tudja melegíteni a vizet. Ezt a meleg vizet keringteti a rendszerben, amivel képes felmelegíteni vagy a lakást vagy a házat.

Nekünk olyannyira megtetszett ez a rendszer és ez a készülék, hogy amikor hazaértünk egyből kértünk egy ajánlatot a cégtől.